۹ فناوری تقویت کننده انسان که جوامع و مشاغل را دگرگون میکند (بخش نخست)

در آینده، توانایی‌های انسانی با ترکیبی از فناوری‌های پایه‌ریزی شده، نوظهور و نانو بهبود می‌یابد. با تکامل سریع فناوری، صحبت در مورد فناوری‌های توان‌افزا و انسان تقویت شده بیشتر خواهد شد. نیاز به افزودن یک لایه توان‌افزا به مهارت‌های انسانی یا تعاملات میان انسان و ماشین توجه را به سمت فناوری‌هایی مانند اسکلت‌های بیرونی، ایمپلنت‌ها، علم بیومتریک، رابط‌های مغز و رایانه، پوشیدنی‌ها، واقعیت افزوده و واقعیت مجازی و دستگاه‌های هوشمند سوق می‌دهد. برای آشنایی بیشتر با فناوری‌های تقویت کننده انسان با مجله فناوری‌های توان‌افزا و پوشیدنی همراه باشید.

9 فناوری تقویت کننده انسان که جوامع و مشاغل را دگرگون میکند

انسان تقویت شده تعاملی میان دنیای دیجیتال و فیزیکی ایجاد و این امکان را فراهم می‌کند تا بشر از نظر تکنولوژیکی توانایی بالقوه خود را بکار ببرد و در سطوحی عمل کند که بدون فناوری نمی‌تواند به آن برسد. به این فکر کنید که اسکلت‌های بیرونی چگونه از کارگران هنگام حمل وزنه‌های سنگین در کارخانه‌های تولیدی پشتیبانی می‌کنند، چگونه عینک‌های هوشمند مجهز به واقعیت افزوده امکان کنترل و نگهداری از راه دور را در عصر همه‌گیری کووید۱۹ فراهم یا اینکه فناوری‌های پیشرفته به افراد کمک می‌کند تا موانع دسترسی را برطرف کنند.

ارزش بازار فناوری‌های تقویت کننده انسان تا پایان سال ۲۰۲۱ بیش از ۷۰ میلیارد دلار خواهد بود و در طول سال ۲۰۲۵ و بعد از آن به طور مداوم رشد خواهد کرد. این یک فرصت عظیم برای ارائه دهندگان فناوری نوظهور است که می‌خواهند واسطه‌ای میان فناوری و بشریت باشند و نوآوری را امکان‌پذیر کنند. در سال‌های پیش‌رو، جوامع و مشاغل به فناوری‌های انقلابی برای تغییر نحوه زندگی، کار و تعامل نگاه خواهند کرد.

چگونه فناوری‌های تقویت کننده انسان دنیا را دگرگون می‌کند؟

۱- واقعیت افزوده و واقعیت مجازی انقلابی در صنعت بهداشت روان سنتی ایجاد خواهد کرد

واقعیت افزوده و واقعیت مجازی در حال حاضر به متخصصان بهداشت روان این امکان را می‌دهد تا تجربه‌ی غوطه‌وری را به بیماران خود ارائه دهند. واقعیت مجازی مهمترین گزینه برای سلامت روان خواهد بود زیرا این فناوری متخصصان را قادر می‌سازد تا چیزهای جدیدی در مورد عملکردهای شناختی انسان بیاموزند و ارائه دهندگان بهداشت را به سمت درمان‌ها و نتایج بهتر سوق می‌دهد. با پذیرش و دسترسی بیشتر این فناوری، افراد فاقد وقت و منابع مالی از واقعیت مجازی برای خوددرمانی و درمان‌های بهداشت روان شخصی در خانه استفاده می‌کنند.

شرکت Psious یک نرم‌افزار واقعیت مجازی ویژه ارائه می‌دهد. این نرم‌افزار محیط‌های مجازی با ترکیبی از تحریک حسی و موقعیت‌های طراحی شده برای ارائه خدمات مراقبت‌های بهداشتی و درمان اختلالات اضطرابی فراهم می‌کند. Psious با بررسی تئوری‌های شناختی سنتی از واقعیت مجازی استفاده می‌کند تا تجربیات روانشناختی بیماران را دوباره از دید اول شخص بازسازی و موانع شناختی ظریف را برطرف کنند.

واقعیت افزوده و واقعیت مجازی انقلابی در صنعت بهداشت روان سنتی ایجاد خواهد کرد

۲- اسکلت‌های بیرونی یک پوشش رباتیک به نیروی کار آینده می‌افزاید

اسکلت‌های بیرونی برای کارمندان شاغل در صنایعی که نیاز به برداشتن بار سنگین دارند، پشتیبانی مکانیکی غیرفعال ارائه می‌دهد. این فناوری قابلیت تقویت نسل آینده انسان را دارد. اگرچه به زودی شاهد اسکلت‌های بیرونی مقرون به صرفه‌ای که در مقیاس انبوه به کار گرفته می‌شوند، نخواهیم بود، صنایعی مانند خودروسازی و حمل و نقل با ارائه اسکلت‌های بیرونی به کارگران موجب افزایش بهره‌وری و ایمنی کارکنان و پایین آمدن میزان حوادث در کارخانه می‌شوند. با این فناوری نوظهور آنها بدن نیروی کار خود را تقویت و متحول و به روند تولید سرعت می‌بخشند.

شرکت فورد با Ekso Bionics همکاری کرده و ۷۵ اسکلت بیرونی بالاتنه EksoVest را برای حمایت از کارمندان خود در بیش از ده کارخانه خودروسازی در سراسر جهان فراهم کرده است. هدف کاهش سطح صدمات ناشی از کار و افزایش کیفیت تجربه کارمندان است.

اسکلت‌های بیرونی یک پوشش رباتیک به نیروی کار آینده می‌افزاید

۳- پوشیدنی‌ها و پدیده خود سنجی

پوشیدنی‌های هوشمند پدیده «خود سنجیده شده» را امکان‌پذیر کرده‌اند، که در آن کاربران نهایی و سازندگان فناوری علاقه‌مند به کشف خود از طریق پردازش داده‌ها هستند. ساعت‌های هوشمند که میزان ضربان قلب، اکسیژن خون و گلوکز خون را از طریق فناوری حسگر مادون قرمز کنترل می‌کنند، در بین مصرف کنندگان محبوب است. عینک‌های هوشمندی که داده‌ها را پردازش می‌کنند و تجسم هولوگرافیکی اطلاعات را نمایش می‌دهند، افزایش تقاضا را نیز تجربه خواهند کرد. این در حال حاضر برای استفاده از نیروی انسانی از راه دور در پاسخ به بحران کووید۱۹ در حال انجام است.

صنعت پوشیدنی در حال انتقال  فعالیت ردیاب‌ها به پلت‌فرم‌های سلامتی است. حلقه شرکت Oura با کمی کردن الگوی خواب ما، بینش‌های عملی را برای بهبود سلامت از طریق داده‌پردازی ارائه می‌کند، که می‌تواند از شرایط مرتبط با دیابت، بیماری قلبی یا آلزایمر جلوگیری کند.

پوشیدنی‌ها و پدیده خود سنجی

۴- رابط‌های مغز و رایانه فعالیت مغزی را درگیر و از عملکردهای انسان پشتیبانی می‌کنند

BCI یک مسیر ارتباطی بین مغز و یک وسیله خارجی است. این فناوری فعالیت مغز انسان را به یک عمل برای دستگاه خارجی تبدیل می‌کند. درواقع دستورات عصبی، انسان را قادر می‌سازد تا ماشین‌ها را بدون محدودیت‌های فیزیکی بدن، تنها با استفاده از ذهن خود کنترل کند.

BCI می‌تواند به نقایص عملکردی در افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند اختلال سیستم حرکتی، اختلال رشد فکری، از دست دادن حافظه و نقص تحرک کمک کند. در آینده، افراد قطع عضو می‌توانند به طور مستقیم اندام‌های مصنوعی پیشرفته را کنترل کنند و افراد دارای اختلال در حرکت می‌توانند از یکپارچه‌سازی اسکلت‌های بیرونی و BCI برای بازگرداندن عملکردهای حرکتی خود استفاده کنند.

BitBrain با همکاریNissan  در پروژه Brain-to-Vehicle (B2V) مغز راننده را به وسیله نقلیه متصل کرد تا رانندگی ایمن‌تر شود. Nissan کشف کرد که BCI می‌تواند زمان واکنش راننده در ترمزگیری را پیش‌بینی کند و این امکان وجود دارد که ترمزها ۰٫۴ تا ۱ ثانیه پیش از اینکه عضلات راننده دستور مغز را اجرا کنند، فعال شود. درنهایت با سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت، این منجر به ۲۷ متر فاصله کمتر ترمز می‌شود که در جلوگیری از تصادفات اتومبیل تفاوت ایجاد می‌کند.

رابط‌های مغز و رایانه فعالیت مغزی را درگیر و از عملکردهای انسان پشتیبانی می‌کنند

بیشتر بخوانیم:

>> پوشیدنی ها قادر به انجام چه کارهایی هستند؟

>> سرعت بخشیدن به توسعه اسکلت های بیرونی و پوشیدنی های توان افزا


منبع: blog-idceurope.com

«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *