شناسایی باکتری‌های موجود در زخم در عرض چند ثانیه توسط حسگر الکتروشیمیایی

این حسگر در واقع یک مولکول تولید شده توسط یک باکتری رایج را تشخیص می‌دهد.

این حسگر در واقع یک مولکول تولید شده توسط یک باکتری رایج را تشخیص می‌دهد.

به طور معمول پزشکان برای آگاهی از عفونی شدن زخم بیمار روندی ۲۴ ساعته را طی می‌کنند. متأسفانه طی این زمان ممکن است اتفاق‌های بدی رخ دهد. به لطف فرآیند توسعه داده شده در دانشگاه جورج واشنگتن، عفونت زخم می‌تواند در کمتر از یک دقیقه تشخیص داده شود.

در حال حاضر، پزشکان باید از زخم نمونه‌برداری کرده و آن را برای یک روز در ظرف پتری رها کنند تا ببینند آیا کشت‌های باکتریایی از آن تشکیل می‌شود یا خیر. در این مدت اگر عفونتی وجود داشته باشد درمان نمی‌شود.

یک گزینه استفاده از آنتی بیوتیک‌ها پیش از دریافت نتایج آزمایشگاه است. اگر مشخص شود که عفونتی وجود ندارد، داروها تلف شده است، بیمار ممکن است بدون نیاز در معرض عوارض جانبی قرار گرفته و مقاومت باکتریایی به آنتی بیوتیک‌ها تقویت شود.

در عوض، گروهی به رهبری دکتر Victoria Shanugam یک حسگر الکتروشیمیایی ارزان و یک بار مصرف را برای یافتن باکتری‌های مضر موجود در زخم طی چند ثانیه بکار می‌گیرند. اگر بخواهیم دقیق‌تر بیان کنیم، این دستگاه پیوسیانین، مولکول تولید شده توسط باکتری Pseudomonas aeruginosa را که معمولاً در زخم‌های مزمن یافت می‌شود تشخیص می‌دهد.

در آزمایش‌های انجام شده تا به حال، این حسگر با موفقیت در ۷۱ درصد موارد حضور و در ۵۱ درصد موارد عدم حضور باکتری را به درستی تشخیص داده است. امید می‌رود با توسعۀ بیشتر فناوری، این نرخ‌ها به طور چشمگیری بهبود یابد.

دکتر Shanugam می‌گوید: «توانایی تشخیص Pseudomonas و دیگر ارگانیسم‌های عفونی در زمان معاینۀ بالینی قابلیت مراقبت از بیماران را بهبود می‌بخشد و دیگر برای تصمیم‌گیری دربارۀ آنتی‌بیوتیک‌ها منتظر نتایج آزمایشگاه نخواهیم ماند و این کار اجازۀ درمان‌های بهتر برای بیمار را می‌دهد.»

مقاله‌ای پیرامون این پژوهش در مجلۀ Wound Repair and Regeneration منتشر شده است.

منبع: gizmag.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *