تماشا کنید: اسکلت بیرونی دست چاپ سه‌بعدی برای تسهیل توانبخشی

اسکلت بیرونی دست Assisted Finger Orthosis

پژوهشگران دانشگاه کورتین، فناوری چاپ سه‌بعدی را برای ساخت یک اسکلت بیرونی دست بکار گرفته‌اند که می‌تواند آیندۀ توانبخشی را هم از نظر هزینه و هم از نظر کاهش تعداد جلسات توانبخشی برای بیمار بهبود دهد.

این اسکلت بیرونی دست که Assisted Finger Orthosis نام دارد می‌تواند با استفاده از ۴۸ پارامتر مختلف برای هر کاربر شخصی‌سازی شود. این دستگاه که توان خود را از باتری دریافت می‌کند، به موتورهای خطی کوچکی مجهز است که می‌توانند برای حرکت دادن انگشت در قالب فرآیند توانبخشی برنامه‌ریزی شوند.

بنا به گفتۀ پژوهشگران، فیزیوتراپ‌ها می‌توانند از راه دور پارامترهای مرتبط با حرکت انگشت، دامنۀ حرکت و فرکانس آن را تعیین کنند.

هر انگشت در این اسکلت بیرونی دارای هشت قطعۀ سخت و پین است که می‌توانند با چاپ سه‌بعدی ساخته شوند. دکتر لی کوی، مدرس مهندسی مکانیک و پژوهشگر در دانشگاه کورتین، رهبری توسعۀ دستگاه Assisted Finger Orthosis را بر عهده داشته است. دکتر کوی می‌گوید «هزینۀ کلی برای هر انگشت تقریباً صد دلار است که بسیار مقرون به صرفه است.» او می‌گوید که در صورت عدم استفاده از چاپ سه‌بعدی، قیمت این اسکلت بیرونی بسیار گران می‌شد.

دکتر کوی می‌گوید: «اسکلت‌های بیرونی رباتیک می‌توانند از تاندون بیمار مراقبت کنند و خطر ابتلاء به عوارض بعد از عمل جراحی تاندون را به حداقل برسانند. اسکلت‌های بیرونی شخصی‌ساز که متناسب با دست هر شخص ساخته شده‌اند، آیندۀ توانبخشی دست را تعریف می‌کنند.»

منبع: roboticstrends

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *