ابزارهای پوشیدنی برای هشدار دربارۀ حمله آسم

مچبند HET برای پیش بینی حمله آسم

پژوهشگران در حال کار با پیش‌نمونۀ مچبند HET

افراد مبتلا به آسم حاد می‌دانند باید از فعالیت‌ها و شرایط خاص اجتناب کنند، با این حال هنوز ممکن است حمله‌های این بیماری رخ دهد. به همین دلیل دانشمندان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، یک سامانۀ هشدار زودهنگام را توسعه می‌دهند که به عنوان یک ابزار نظارت بر سلامت و محیط (HET) شناخته می‌شود. این فناوری که بخش اصلی آن از یک مچ‌بند و یک قطعه متصل شونده به قفسۀ سینه تشکیل شده است با تحت نظر گرفتن خون بیمار و محیط اطراف، می‌تواند قریب الوقوع بودن حمله آسم را هشدار دهد.

قطعۀ چسبنده به قفسۀ سینه، حرکات پوشنده، ضربان قلب، تعداد تنفس و اکسیژن خون را اندازه‌گیری کرده و همچنین بر صدای خس خس در ریه‌های فرد نظارت می‌کند. در حالی که مچ‌بند نیز حرکات، ضربان قلب و سطح اکسیژن خون را اندازه‌گیری می‌کند ولی بیشتر بر بررسی عوامل محیطی مانند ترکیبات آلی فرار موجود در هوا، ازن، رطوبت محیط و درجه حرارت متمرکز است.

داده‌های این دو دستگاه همراه با اطلاعات عملکرد ریه‌ها که توسط یک اسپیرومتر غیرپوشیدنی فراهم می‌شود (بیماران چندین مرتبه در روز داخل این دستگاه تنفس می‌کنند) به صورت بیسیم به یک گوشی تلفن همراه هوشمند ارسال شده و توسط یک نرم‌افزار تجزیه و تحلیل می‌شوند. اگر این نرم‌افزار وقوع حمله آسم را محتمل تشخیص دهد هشداری برای کاربر ارسال می‌کند تا اقداماتی مانند توقف فعالیت فعلی خود را انجام دهد.

پچ قفسۀ سینۀ HET - برای پیش بینی حمله آسم

در حالی که سامانه‌های مشابه برای پیش بینی حمله آسم پیش از این توسعه یافته‌اند، دستگاه HET یک تفاوت کلیدی با بقیه دارد. این دستگاه می‌تواند انرژی مورد نیاز خود را از حرارت بدن و حرکات کاربر تأمین کند. پروفسور وینا میسرا، از اعضای گروه پژوهشی می‌گوید:

«برتری منحصربفرد این دستگاه، به خاطر ادغام سادۀ چندین حسگر در یک ابزار پوشیدنی نیست، بلکه برتری در اینست که قادر بودیم به کمک فناوری حسگرهای نانوفعال جدید سطح مصرف انرژی را به سطوح زیر میلی وات برسانیم. در حالی که سطح مصرف انرژی دستگاه‌های موجود قابل مقایسه، به صدها میلی وات می‌رسد.»

انتظار می‌رود آزمایش‌های این دستگاه روی انسان طی چند ماه آینده آغاز شود. مقاله‌ای دربارۀ این پژوهش در مجلۀ  IEEE Journal of Biomedical and Health Informatics منتشر شده است.

منبع: GizMag

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *