معرفی شرکت Panasonic – ActiveLink

Panasonic-ActiveLink-620x264

Panasonic – ActiveLinkpanasonic-activelink:: نام سهام: ۶۷۵۲ :TYO
:: تأسیس ۲۰۰۳ (ActiveLink)
:: دفتر مدیریت: Nara، ژاپن
:: اندازه: ۱۶ کارمند (۲۰۱۵)
:: وبگاه: http://activelink.co.jp/en
(توجه: نسخۀ ژاپنی وبگاه زودتر به روز می‌شود.)

دربارۀ شرکت

شرکت ActiveLink نخستین بار با معرفی ربات دو بازویی افزایش قدرت خود در رسانه‌ها خبرساز شد. این اسکلت بیرونی را می‌توان نسخۀ واقعی Power Loader فیلم Aliens نامید البته با موتورهای بزرگ الکتریکی به جای سامانۀ هیدرولیکی. پس از آن، این شرکت بر روی اسکلت‌های بیرونی پایین تنۀ زیادی با هدف آسان کردن راه رفتن کار کرده است. همچنین یک اسکلت نرم پوشیدنی بالاتنه را نیز برای کاربردهای توانبخشی ساخته است. شرکت ActiveLink شاخه‌ای از Panasonic است و سرمایۀ اولیۀ آن متعلق به این غول فناوری است. Matt Lawell در مجلۀ IndustryWeek مقاله‌ای خواندنی از بازدید خود از این شرکت در سال ۲۰۱۵ نوشته است: An Exoskeleton in the Japanese Countryside

پروژه‌ها

به طور کلی شرکت ActiveLink کار بر روی طرحهای اسکلت بیرونی ویژۀ کاربران سالم را بر ابزارهای توانبخشی ترجیح می‌دهد.

– ربات افزایش توان دو بازویی، MS-2. این وسیله یک اسکلت بیرونی بزرگ با موتورهای الکتریکی برای برداشتن بارهای سنگین است (ساخت پیش نمونه).
– Ninja (یا باربردار سبک Power Loader Light)، PLL-04. یک ربات پوشیدنی با چارچوب سخت برای افزایش توان افراد سالم در راه رفتن (ساخت پیش نمونه).
– جلیقۀ افزایش توان Power Jacket – REALIVE: این جلیقه با هدف بازتوانی پس از آسیب دیدگی طراحی شده است. پیش نمونۀ این محصول با نام تجاری Panasonic ثبت شده است اما به نظر می‌رسد شرکت ActiveLink آن را در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ ساخته باشد.
– Assisst Suit، AWN-03: یک اسکلت بیرونی حامل برای ران و کمر با هدف کمک به برداشتن بارهای سنگین. شرکت ActiveLink چندین وسیلۀ اینچنینی را در حال آزمایش و بررسی دارد. اطلاعات ضد و نقیضی دربارۀ تولید انبوه این محصول یا بازطراحی آن در سال ۲۰۱۷ وجود دارد.

شرکتهای مشابه

در سال ۲۰۱۵ به نظر می‌رسید تمرکز این شرکت بر روی اسکلتهای خارجی توان افزا بوده است. این هدف گذاری شبیه به بیشتر شرکتهای ژاپنی و کره‌ای است که در تلاشند نیروی کار مسن جامعه را قادر به جابجایی بارهای سنگین کنند. از این نظر شرکت ActiveLink با شرکتهای ژاپنی Cyberdyne و Innophys و شرکت کره‌ای کشتی سازی و مهندسی دریایی Daewoo (به اختصار DSME)، که همگی در حال ساخت اسکلتهای خارجی الکتریکی برای برداشتن بارهای سنگین هستند در حال رقابت است.

اسکلتهای خارجی ساخته شده در اروپا و آمریکا که برای برداشتن بارهای سنگین طراحی شده‌اند بر خلاف رقبای آسیایی خود از نوع غیرفعال (passive) هستند: Ekso Works ساختۀ Ekso Bionics، FORTIS ساختۀ Lockheed Martin، رباتV-22 ساختۀ Strong Arm Technologies و Robomate محصول اتحادیۀ اروپا در قالب طرح Seventh Framework.

ویدئوها

ویدئوی بالا تعدادی از اسکلتهای بیرونی قدیمی این شرکت را نشان می‌دهد.

این ویدئو مدل جدیدتری از Active Assist Suit را که از ابزار توان افزای جدید X-GaN بهره می‌برد نشان می‌دهد. این ویدئو بیشتر بر روی ساخت X-GaN متمرکز شده اما کل وسیلۀ پوشیدنی در آغاز و پایان فیلم نشان داده شده است. این وسیله موتورهای بزرگی دارد که باعث می‌شود جریان الکتریکی زیادی از آن‌ها بگذرد. کنترلگرهای جدید X-GaN مانند کنترلگرهای متداول سیلیکونی به سرعت گرم نمی‌شوند. بنابراین اسکلت بیرونی مجهز به X-GaN با حذف عناصر خنک کننده می‌تواند چندین کیلوگرم بار بیشتری را جابجا کند. اما متأسفانه بیشتر وسایل ساخته شده از گالیم نیترید به مصرف بیشتر توان معروفند.

این یک ویدئوی هنری است که صحنه‌های زیبایی از اسکلتهای بیرونی و از جمله وسیله‌ای که عکس آن را در آغاز مقاله قرار داده‌ایم را به تصویر کشده است. متأسفانه این ویدئو به زبان ژاپنی است اما ظاهر آن نشان می‌دهد که دربارۀ رضایت کارگران از انجام کار با این وسایل باشد. در این ویدئو ما یک برشگر چوب، یک پرستار و یک کارگر انبار را می‌بینیم که همگی در آستانۀ سن بازنشستگی هستند اما توانسته‌اند به کار خود ادامه دهند. سپس اسکلتهای بیرونی ActiveLink نمایش داده می‌شوند. البته این اسکلتهای بیرونی نسخۀ نهایی و آمادۀ استفادۀ عمومی نیستند بلکه طرح انتزاعی این شرکت را برای توانمند کردن کارگران به نمایش می گذارند.

منبع: Exoskeleton Report

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *