Superpower کتابی برای معرفی پوشیدنی ها

کتاب Superpower? The Wearable-Tech Revolution در سال ۲۰۲۲ در کانادا و ایالات متحده به چاپ رسیده است. این کتاب به معرفی انواع فناوری‌های پوشیدنی می‌پردازد. در شش صفحه از کتاب مذکور مفهوم اسکلت بیرونی با کمک Trexo‌به خوانندگان معرفی شده است. زبان روان و گویایی این کتاب آن را برای قشر جوان مناسب می‌سازد. در ادامه این مقاله از مجله فناوری‌های توان افزا و پوشیدنی با این کتاب بیشتر آشنا خواهیم شد.

Superpower? The Wearable-Tech Revolution

Superpower? The Wearable-Tech Revolution عنوان کتابی است که توسط Elaine Lachala با تصویر نگاری Belle Wuthrich نوشته شده است. این کتاب کوتاه نگاهی به دنیای فناوری پوشیدنی از جمله اسکلت بیرونی دارد. این کتاب با اطلاعات و نوشتاری مشابه آن‌چه موزه‌ها دارند به مخاطب خود اطلاعاتی منتقل می‌کند. زبان کتاب، که شباهتی به متون سنگین علمی ندارد، در نوع خود نوید بخش است. متن رنگی کتاب به راحتی برای خوانندگان دارای اطلاعات متوسط قابل درک است. این کتاب به دو بخش تقسیم می‌شود. نخستین بخش فناوری‌های پوشیدنی را به خواننده معرفی می‌کند. بخش دوم شامل هشدارهایی در مورد پیشرفت سریع فناوری‌های پوشیدنی است.

Elaine Kachala در بخش نخست کتاب دانش‌آموزان و جوانان را مخاطب قرار می‌دهد. او سعی می‌کند این قشر جوان را با فناوری پوشیدنی آشنا کند. این بخش از کتاب اطلاعاتی در مورد فناوری واقعیت مجازی (VR)، بستر مغز و ماشین، واقعیت افزوده، حسگرهای پوشیدنی، البسه هوشمند، اسکلت بیرونی و پروتزهای فعال به مخاطب می‌دهد. این کتاب تنها ۶ صفحه از ۱۰۰ صفحه در مورد اسکلت‌های بیرونی دارد. با این وجود کتاب با تصاویر زیبا به خوبی مباحث Industry4 و انقلاب جهانی پوشیدنی‌ها را معرفی کرده است.

چرا زبانی شیوا و روان در معرفی اسکلت بیرونی مهم است؟

تصور کنید قصد معرفی یک بالگرد را به فردی دارید که هرگز هواپیما، قطار، ماشین یا موتورسیکلت را به چشم ندیده است. این وضعیت اتفاقی معمول در معرفی اسکلت بیرونی به افراد است. Superpower? The Wearable-Tech Revolution در معرفی فناوری‌های پوشیدنی خارجی اثری ارزشمند است.

دومین بخش از کتاب به مفهومی با عنوان پیشرفت کند و تفکر انسانی اختصاص دارد. آیا صرف توانایی داشتن انجام کار، باید آن را انجام داد؟ نویسنده به عناوینی مانند حریم شخصی، اشتباه گرفتن واقعیت مجازی با واقعیت (به خصوص در مورد کودکان)، دسترسی به فناوری و درک آن پرداخته است. به عنوان مثال نمی‌توان گفت که همه کودکانی که در راه رفتن مشکلاتی دارند خواهان استفاده از اسکلت بیرونی کمکی هستند.

به عقیده نویسنده پوشیدنی‌ها به شدت شخصی هستند. اما گاها می‌توان دید که تولید کنندگان محصولات خود را با عجله به بازار عرضه می‌کنند. آیا سازندگان وقت کافی برای صحبت با کاربران گذاشتند تا کاربر نحوه حفظ اطلاعات ذخیره شده در دستگاه را کاملا درک کند؟ در حوزه فناوری‌های اسکلت بیرونی توقع داریم که کاربر به این فناوری جدید اطمینان کند و بدن خود را به آن بسپارد. اما برای ایجاد این اطمینان چقدر زمان صرف می‌شود؟ در گذشته گزارش‌هایی مبنی بر استفاده از حرکات کاربر و ثبت آن برای ساخت دستگاهی جایگزین انسان وجود داشته است. این کتاب افزون بر معرفی پوشیدنی‌ها در مورد اصول اخلاقی ساخت این دستگاه‌ها نیز صحبت کرده است.

اسکلت بیرونی پزشکی Trexo

این کتاب از اسکلت بیرونی فعال Trexo‌ برای استفاده در منزل صحبت کرده است. Trexo به کاربر خود در راه رفتن کمک می‌کند. در کتاب ذکر شده مصاحبه‌ای با یکی از بنیان‌گذاران Trexo Robotics با نام Manmeet Maggu‌ نیز وجود دارد. این مصاحبه در موارد مختلفی را در مورد Trexo در بر دارد. مواردی مانند انگیزه ساخت، ایمنی دستگاه و حقله بازخورد نهان در پس این اختراع.

از زبان Elaine Kachala

فناوری‌های پوشیدنی این روزها بسیار پرطرفدار است. امیدوارم که این کتاب به خوانندگان جوان اطلاعات خوبی در مورد اسکلت‌های بیرونی و پتانسیل بالای آن‌ها در بهبود سلامت فردی بدست دهد. همچنین امیدوار کنجکاوی ذهنی خواننده و خلاقیت او را برانگیزد. همچنین نشان دهد که در سر داشتن رویای بزرگ مانند رویای مخترعین کتاب چه نتایج شگرفی دارد. اما (خوانندگان) مراقب باشند. به آهستگی و با تفکر انسانی پیش بروند. این کتاب به خوانندگان هشدار می‌دهد تا به این مورد هم بیاندیشند که سازندگان مسئولیت اختراع و طرح خود را نیز بر عهده دارند. بسیاری از سازندگان در هنگام ساخت به این سوال نیز می‌اندیشند که آیا باید (وسیله را ساخت) تنها به این دلیل که توانا ( به ساخت وسیله) هستند؟ آیا اختراع می‌تواند فراتر از حد و مرز خود استفاده شود؟ اگر برخی فناوری‌های شفابخش چالش‌های اخلاقی به دنبال داشته باشند باید چه کرد؟

کتاب Superpower به کودکان تصویری واضح از ارتباط میان STEM/STEAM و مطالعات اجتماعی در مدرسه و اثرات علم و فناوری در زندگی آنان و جهان ارائه می‌دهد. امیدوارم که مدرسان این کتاب و مباحث همراه آن و همچنین راهنمای آن (که از طریق وبسایت https://www.elainekachala.com]  قابل دانلود است) را مفید بدانند.

کتاب Superpower? The Wearable-Tech Revolution در سال ۲۰۲۲ در کانادا و ایالات متحده آمریکا منتشر شده است. انتشارات Orca با شماره کتابخانه کنگره ۲۰۲۱۹۴۹۰۸۲ این کتاب را منتشر کرده است.


ساخت پروتز رباتیک با بازیافت وسایل الکترونیکی
با ۱۱ اسکلت بیرونی پزشکی مورد تأیید سازمان غذا و دارو آشنا شوید


منبع: exoskeletonreport

«استفاده و بازنشر مطالب تنها با ذکر لینک منبع و نام (مجله فناوریهای توان افزا و پوشیدنی) مجاز است»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *