آستین مجهز به حسگر برای سرعت بخشیدن به توانبخشی بیماران سکتۀ مغزی

دیاگرام سامانۀ M-Mark

دیاگرام سامانۀ M-Mark

بیمارانی که دورۀ نقاهت پس از سکتۀ مغزی را می‌گذرانند معمولاً در حالی از بیمارستان ترخیص می‌شوند که تمرین‌های ورزشی برای بازیابی عملکرد کامل بازو یا دست برای آنها تجویز می‌شود. مشکل اینجاست که با انجام این تمرین‌ها به تنهایی و در خانه، ممکن است بیماران تمرین‌ها را اشتباه انجام دهند و از این موضوع نیز آگاه نشوند. به همین دلیل گروهی از دانشمندان انگلیسی یک سامانۀ الکترونی آستین مجهز به حسگر را می‌سازند که سبب می‌شود از انجام درست همه چیز اطمینان حاصل شود.

سامانۀ M-Mark که به دست دانشمندان دانشگاه Southampton و کالج سلطنتی لندن توسعه داده شده است از یک آستین مجهز به چندین حسگر تشکیل شده است. این حسگرها به صورت بی‌سیم با تبلتی دارای نرم‌افزاری اختصاصی در ارتباط هستند. این نرم‌افزار با تجزیه و تحلیل داده‌ها دریافت شده از آستین، کاربران را برای مجموعه‌ای از تمرین‌های ورزشی هدایت می‌کند.

این آستین افزون بر واحد اندازه‌گیری اینترسی (IMU) ترکیب شده با شتاب‌سنج‌ها، ژیروسکوپ‌ها و مغناطیس‌سنج‌ها، حسگرهای مکانومیگرافی (MMG) را نیز بکار می‌گیرد. این حسگرها لرزش‌های ایجاد شده توسط ماهیچه‌ها را شناسایی می‌کند.

با ترکیب داده‌های خوانده شده توسط IMU و MMG، این نرم‌افزار می‌تواند مشخص کند که آیا ماهیچه‌های درست به روش درست و در زمان صحیح بکار گرفته می‌شوند یا خیر. همچنین می‌تواند پیشرفت بیمار را در طول دورۀ درمان دنبال کند که درمانگر اجازه می‌دهد از راه دور به این داده‌ها دست یابد و نحوۀ عملکرد بیمار خود را بررسی کند.

دکتر Jane Burridge رهبر این پژوهش از دانشگاه Southampton می‌گوید: «امیدواریم آستین ما به بیماران سکتۀ مغزی کمک کند حرکت بازو یا دست خود را بازیابند. و زمان صرف شده با درمانگر کاهش یابد و بیماران بتوانند درمان ۴۵ دقیقۀ روزانۀ خود را با انعطاف بیشتری انجام دهند. همچنین این دستگاه می‌تواند برای ارزیابی مشکل‌های بیماران با دقتی همسان با فناوری‌های آزمایشگاهی ولی به روشی ارزان‌تر و عملی‌تر بکار گرفته شود.

منبع: gizmag.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *