ربات اسکلت خارجی این بار از نوع «ایرانی»: با اکسوپد آشنا شوید

روزهای خوب برای جانبازان و معلولان کشور در راه است…

در حالی که تا کنون اخبار رباتهای اسکلت خارجی را تنها از کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی دنبال می‌کردیم باید به اطلاعتان برسانیم که یک شرکت دانش بنیان ایرانی به نام «پداسیس» از حدود دو سال پیش مشغول ساخت یک ربات اسکلت خارجی پایین تنه به نام « اکسوپد ( Exoped )» بوده است. این ربات که قرار است در دو نسخه درمانگاهی و شخصی تولید شود هم‌اکنون به مرحله آزمونهای درمانگاهی برای گرفتن مجوزهای مرتبط رسیده است.

ربات اسکلت خارجی ایرانی اکسوپد exopedربات اکسوپد نخستین بار در چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران که از پنجم تا هشتم اردی‌بهشت ماه در محل دائمی نمایشگاههای بین‌المللی تهران برگزار شد، به صورت عمومی رونمایی شد. تصاویر و ویدئوهای زیر نشان دهنده عمل‌کرد مطلوب ربات و تلاش سازندگان آن برای رقابت با نمونه‌های خارجی دارد.
رونمایی از این ربات در نمایشگاه «ساخت ایران» مورد توجه بازدید کنندگان و و پزشکان و متخصصان توانبخشی به ویژه نهادهایی مانند بنیاد جانبازان و معلولان، مؤسسه خیریه معلولان رعد و مسئولانی از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی قرار گرفت.
فعالیت این شرکت نوید بخش آینده‌ای روشنتر برای معلولان فلج پایین تنه است. تصاویر زیر مربوط به نسخه درمانگاهی این ربات است که قرار است در مراکز توانبخشی کشور نصب شود.

ربات راه رفتن معلولان اسکلت خارجی پایین تنه اکسوپد exoped

ربات راه رفتن معلولان اسکلت خارجی پایین تنه اکسوپد exoped - بازدید موسسه خیریه معلولان رعد

تصویری از رایانه و نرم افزار کنترل ربات اکسوپد – بازدید مسئولان موسسه خیریه معلولان رعد از غرفه پداسیس

ربات اسکلت خارجی پایین تنه ایرانی اکسوپد exoped ویژه راه رفتن معلولان فلج پایین تنه - جایگزینی برای ویلچر

پیشنهاد می کنیم ویدئوهای زیر را ببینید:

برای اطلاعات بیشتر به تارنمای pedasys.com مراجعه کنید. همچنین برای دنبال کردن اخبار این شرکت می توانید کانال اینستاگرام پداسیس و یا کانال توئیتر پداسیس را دنبال کنید.

درباره شرکت پداسیس، سازندۀ اکسوپدشرکت پداسیس سازنده ربات اسکلت خارجی اکسوپد exoped exoskeleton

شرکت پویندگان دانش سیستمهای توان افزای پاسارگاد (پداسیس) در حوزۀ طراحی و ساخت سیستمهای رباتیک کمک حرکتی و/یا توان بخشی، مورد استفاده بیماران پاراپلژیک، سالمندان ، افراد کم توان، ورزشکاران ، و افرادی که کاری تکراری و طولانی انجام می دهند فعالیت می کند.
هسته اولیه شرکت در سال ۹۲ در قالب گروه پژوهشی پداسیس با همکاری پژوهشگران دانشکده برق دانشگاه تربیت مدرس و دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی شریف تشکیل شد. از ابتدای سال ۹۳، مطالعات اولیه ، بررسی بازار ، امکان سنجی ساخت و طراحی مفهومی یک روبات اسکلت خارجی برای استفاده بیماران پاراپلژیک که توان حرکت دادن پای خود را ندارند شروع شد هم چنین در سال ۹۳ این گروه به عنوان یک هسته فناور در یکی از مراکز رشد دانشگاه صنعتی شریف به نام مرکز تحقیقات فناوریهای هوشمند عصبی جواد موفقیان پذیرفته شد و تا کنون در همین مرکز مستقر است. شرکت پداسیس یک شرکت دانش بنیان از مجموعه شرکتهای عضو خانواده شناسا است.
در این مدت (نزدیک به دوسال) ۲ دانشجوی دکترا و ۷ دانشجوی کارشناسی ارشد در این شرکت بطور پاره وقت و تمام وقت مشغول به فعالیت روی پروژه بوده و برخی از پروژه های دانشگاهی خود را نیز مرتبط با این پروژه انتخاب کرده اند.
در حال حاضر نمونه نیمه صنعتی درمانگاهی ربات اسکلت خارجی اکسوپد Exoped ساخته شده و روی چهار بیمار بطور آزمایشی تست شده است. مدیران شرکت در حال مذاکره با مسئولین وزارت بهداشت برای شروع تستهای بالینی توسط یکی از مراکز کلینیکی مرجع در این زمینه هستند.


>> در همین زمینه بخوانید: نمونه آزمایشگاهی روبات کمک حرکتی اسکلت بیرونی توسط پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس ساخته شد 
>> در همین زمینه بخوانید: توسط محققان کشور: وسیله کمکی برای حرکت بیماران فلج ساخته شد 
>> در همین زمینه بخوانید: ربات جراحی «سینا» رونمایی شد 


منبع: pedasys.com

1 comment

  1. Pingback: تحقق رویای راه رفتن این بار با ربات اسکلت ایرانی اکسوپد ! - برسام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *