دانشمندان کلید احتمالی جلوگیری از حملات قلبی در کهنسالان را یافته‌اند

دانشمندان کلید احتمالی جلوگیری از حملات قلبی در کهنسالان را یافته‌اند

هنگامی که انسان‌ها به تدریج پیرتر می‌شوند احتمال بروز بیماریهای قلبی مرتبط با انسداد شراین بیشتر می‌شود. تصلب شریان (Atherosclerosis) حالتی است که در آن گرفتگی در رگ اصلی قلب ایجاد می‌شود و می‌تواند منجر به بروز مشکلات جدی مانند حمله های قلبی، بیماریها یا حتی مرگ شود. دانشمندان دانشگاه میسوری به تازگی دریافته‌اند که فاکتور رشد شبه انسولینی شماره یک (IGF-1)، پروتئینی که به طور معمول به میزان زیاد در بزرگسالان یافت می‌شود می‌تواند به جلوگیری از بروز انسداد شراین کمک کند. آن‌ها می‌گویند افزایش میزان این پروتئین در بیماران مبتلا به تصلب شریان می‌تواند از لخته های ایجاد شده در رگ اصلی قلب آن‌ها کاسته و خطر بروز بیماری قلبی را کاهش دهد. دکتر Yusuke Higashi, Ph.D می‌گوید:

«بدن، خود همیشه در حال فعالیت برای از میان بردن لخته ها از رگ اصلی است. این کار را نوع خاصی از سلولهای سفید خون به نام ماکروفاژها انجام می‌دهند. اما هنگامی که ما پیرتز می‌شویم ماکروفاژها دیگر نمی‌توانند به راحتی قبل وظیفه خود را انجام دهند. یافته های ما نشان می‌دهد که افزایش IGF-1 در ماکروفاژها می‌تواند پایه‌ای برای رهیافتهای نوین به منظور کاهش گرفتگی رگها و بهبود وضعیت پایداری لخته در جوامع مسن باشد.»

در پژوهشی که پیش از این انجام شد، Higashi و همکارانش رگ اصلی قلب موشهایی را که با رژیم غذایی چرب برای هشت هفته تغذیه شده بود بررسی کردند. به یک گروه از موشها IGF-1 داده شد. پژوهشگران دریافتند که رگ اصلی موشهایی که سطوح بالاتری از IGF-1 را داشتند لخته های بسیار کمتری نسبت به موشهایی که این پروتئین را دریافت نکرده بودند داشت. از آنجا که ماکروفاژ بازیگر اصلی در شیوع تصلب شریان است پژوهشگران تصمیم گرفتند تا اثرهای احتمالی ضد تصلب شریانی IGF-1 را در ماکروفاژها بررسی کنند. دکتر دلافونتین گفت:

«مطالعات کنونی ما یکی از نخستین مطالعات برای یافتن پیوندی میان IGF-1 و ماکروفاژها در زمینه بیماری عروقی است. ما موشهایی را بررسی کردیم که ماکروفاژهای آن‌ها نسبت به IGF-1 خنثی بود و دریافتیم که رگهای آن‌ها گرفتگی بیشتری نسبت به موشهای معمولی داشت. این نتایج شواهد خوبی مبنی بر کمک IGF-1 به جلوگیری از تشکیل لخته خون در رگهاست.»

این پژوهشگران همچنین دریافتند که کمبود IGF-1 در ماکروفاژها منجر به تغییر ساختار لخته، کم شدن استحکام آن، از هم گسیختگی آن و بروز یک حمله قلبی می‌شود.

دکتر Higashi و دکتر Delafontine قصد دارند تا در پژوهش بعدی این پژوهش را بر روی حیوانات بیشتری اجرا کنند تا بتوانند به تدریج آزمایشهای انسانی را نیز آغاز نمایند.

منبع: Eurekalert

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *