توسعه دست مصنوعی پیشرفته به دست پژوهشگران کانادایی

توسعه دست مصنوعی پیشرفته به دست پژوهشگران کانادایی

پژوهشگران دانشگاه Simon Fraser مشغول آزمایش سامانۀ کنترل جدید خود برای دستی مصنوعی هستند که پس از پژوهش‌های بسیار آن را توسعه داده‌اند. این دست مصنوعی در نخستین المپیک سایبورگ جهان که در اکتبر ۲۰۱۶ در شهر زوریخ برگزار خواهد شد شرکت خواهد کرد. Fraser تنها دانشگاه کانادایی خواهد بود که همراه با نوآوران بسیاری از ۳۰ ملیت گوناگون در این رقابت‌ها شرکت خواهد کرد.

به تازگی، پژوهشگران در ایالت اوهایو و موسسۀ Battelle Memorial سامانه‌ای به نام NeuroLife را ساخته‌اند که کنترل غشایی در یک مرد کوادری پلژیک را بازیابی کرده است. این دستاورد نقطۀ عطفی در تاریخ پزشکی و همراه با امید بسیار برای معلولان بود.

حال پژوهشگران در دانشگاه Fraser سامانۀ جدید خود را روی یک اسکی باز پارا المپیکی به نام Danny Letain که ۳۵ سال پیش دست خود را از آرنج به پایین از دست داده است آزمایش می‌کنند. او می‌تواند انگشتان دست مصنوعی را حرکت دهد و گفت که حسی مشابه با این دارد که خودش دستش را باز و بسته می‌کند. به گفتۀ او تجربۀ استفاده از این دست مصنوعی برایش مانند بکارگیری دست طبیعی بوده است.

توسعه دست مصنوعی پیشرفته به دست پژوهشگران کانادایی

این سامانۀ جدید با نام M.A.S.S. (مخفف Mass Activity Sensor Strip) شناخته می‌شود و به تازگی توسط پژوهشگران در محوطۀ دانشگاه Burnaby, B.C. به نمایش گذاشته شد.

این سامانه شامل یک بازوبند مجهز به حسگر فشار برای ردیابی حرکت ماهیچه‌های باقی‌مانده است تا عمل مورد انتظار کاربر که می‌تواند در دست گرفتن چیزی یا حرکتی سریع باشد شناسایی شود. داده‌های جمع‌آوری شده توسط حسگر توسط الگوریتم‌های رایانه‌ای به حرکت‌های دست مصنوعی ترجمه می‌شوند. Letain پس ازچند دقیقه آموزش قادر بود اجسامی مانند توپ تنیس یا پیچ را از روی میز بردارد. او همچنین توانست نان را ببرد که پس از قطع شدن دستش کاری محال به نظر می‌رسید.

توسعه دست مصنوعی پیشرفته به دست پژوهشگران کانادایی

به گفته پژوهشگران سامانه کنترلی جدیدی که توسعه داده‌اند نسبت به دیگر فناوری‌های مشابه برتری‌هایی دارد. با این سامانه کاربران مجبور نخواهند بود روند قدیمی یادگیری چگونگی مجزا کردن ماهیچه‌ای خاص در بازو برای حرکت انگشتان را دنبال کنند. این سامانه به کاربر اجازه می‌دهد ماهیچه‌های خود را به صورت طبیعی بکار گیرد. حسگرهای جاسازی شده در سوکت می‌تواند نقشه فشار برای حرکتی خاص را شناسایی کرده و فرمان مناسب را به دست انتقال دهد.

این گروه در مورد امکانات و چشم‌انداز نوآوری خود بسیار هیجان زده است و امیدوار است پیش‌نمونه‌ای بهتر را برای رقابت در نخستین المپیک سایبورگ توسعه دهد.

منبع: damngeeky

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *