SkinResQU و رؤیای تجاری شدن چاپ سه بعدی بافت پوست

تاکنون درباره فناوری شگفت‌انگیز و آینده غیرقابل باور چاپ سه بعدی مانند چاپ سه بعدی خانه، ماشین و لباس شنیده‌اید. اکنون انسان‌ها بدنبال تحقق چاپ زیستی سه بعدی هستند. شکی وجود ندارد که دوره ساخت افزایشی و آرزوی تولید گذشته در حال تحقق پیدا کردن است ولی هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به رویاها احساس می‌شود اما تعدادی پروژه درحال انجام است که به میلیون‌ها نفر در جهان روحیه می‌دهد.

SkinResQU و رؤیای تجاری شدن چاپ سه بعدی بافت پوست

بخش خاصی از تحقیقات مربوط به چاپ سه بعدی بافت پوست است. فرآیند ساخت افزایشی ساختار سلول بنیادی، فرآیندی واقعی است که در سال‌های اخیر و توسط گروه‌های پژوهشی گوناگونی مورد بررسی قرار گرفته‌است. این فناوری رشد سریعی داشته و کاربردهای متنوعی نیز دارد. مرکز تحقیقات پوست در دانشگاه Gothenburg and Chalmers که با عنوان SkinResQU شناخته می‌شود، اقدام به انجام پروژه مشترکی بین صنعت و دانشگاه کرده است تا فرآیند چاپ زیستی سه بعدی را از این روش پیش ببرد.

در انجام تحقیقات برای معالجه بیماری‌های پوستی که سرطان پوست نامیده می‌شود، بیش از هرچیزی، نیاز به آزمایش کردن است. این کار در روند پیشرفت پروژه تأثیر بسزایی دارد. Marica Ericson، مدیر SkinResQU می‌گوید:

«سرطان پوست بیش از هر سرطان دیگری در حال افزایش است و سالانه ۳۵۰۰۰ مورد جدید از سرطان پوست مشاهده می‌شود. اگر جراحتهای مزمن ناشی از دیابت را درنظر بگیریم این تعداد به ۵۰۰۰۰ تا ۸۰۰۰۰ بیمار در سال می‌رسد.»

در حال حاضر آزمایش‌ها روی پوست حیوانات، پوست ترکیبی و یا پوست اهدایی انسان انجام می‌شود. اما مدیران صنعت تقاضای مواد بیشتری برای آزمایش دارند و منع اخلاقی آزمایش روی حیوانات نیز از سال ۲۰۱۳ باعث کند شدن روند پژوهشها شده‌است. این دلیلی شد تا بسیاری از محققان به طور جدی به دنبال ساخت سلول‌های زنده پوست انسان از طریق فناوری افزایشی و پیشرفت فناوری زیستی باشند.

SkinResQU و رؤیای تجاری شدن چاپ سه بعدی بافت پوست

این کاربردها تنها دلیل پیشرفت چاپ زیستی سه بعدی نیست. توانایی ایجاد پوست انسان برای پیوند، به ویژه برای قربانیان سوختگی، برای گروه SkinResQU دلیلی بود تا برای رسیدن به این هدف به‌سختی تلاش کنند. حدود ۱۰ تا ۱۵ پژوهشگر ارشد و گروهشان درگیر شبیه سازی و هماهنگی پروژه هستند و انتظار حمایت و مشارکت بیشتری نیز دارند. البته SkinResQU تنها گروهی نیست که روی چاپ سه بعدی بافت پوست کار می‌کند.

با نوآوری‌های زیاد و زمان اختصاص داده شده برای این بخش خاص از چاپ زیستی سه بعدی این احتمال بسیار زیاد است که در آینده، تولید مکانیکی بافت پوست زنده، یک معالجه متداول در بیمارستان‌ها باشد. نه تنها دیدن نتیجه بلکه بحث در مورد آیین و اخلاق ایجاد چنین مواد زنده و پیچیده‌ای جذاب خواهد‌ بود.

منبع: ۳ders

ترجمه: فریبا ماندگاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *