پچ ضد سرطان با رویکردی سه گانه برای حمله به مکان تومور

پچ ضد سرطان با رویکردی سه گانه برای حمله به مکان تومور

(پچ شامل نانومیله‌ها و نانوکره‌ها با طراحی خاصی است، همانطور که در شکل می‌بینید در حال حمله به سلول‌های تومور هستند)

دانشگاه MIT موفق به ساخت پچ هیدروژل با رویکردی سه‌گانه برای درمان تومورها شد. نتایج آزمایش روی موش‌های آزمایشگاهی و مزیت‌های استفاده از پچ، هم پیش و هم پس از برداشتن تومور نشان داد که این پچ کوچک تأثیرات بزرگی در درمان سرطان دارد.

در حالی که درک ما از سرطان و از عوامل کلیدی مؤثر در توانایی گسترش آن در سراسر بدن، به طور مداوم در حال تحول است؛ این بیماری هنوز یک بیماری فوق العاده مرگبار است که باعث حدود۸٫۲  میلیون مرگ و میر در سال ۲۰۱۲ شده است. سرطان کولورکتال یکی از مرگبارترین نوع سرطان است. در آمریکا از هر ۲۰ نفر یک نفر با این نوع سرطان درگیر است.

هنگامی که سرطان یک فرد تشخیص داده می‌شود مرحله نخست درمان معمولاً جراحی برای برداشتن تومور است اما به سختی می‌توان همه‌ی سلول‌های سرطانی را از بین برد. اغلب، سلول‌های باقی مانده منجر به رشد تومورهای جدید در جایی دیگر می‌شوند. در گذشته تلاش‌هایی برای مقابله با این مسئله انجام شده است (با همکاری دانشمندان و ترکیبات منحصر به فردی که می‌تواند سلول‌های سرطانی را در حضور نور مادون قرمز نشان دهد). افزون بر این، اگر یک بار خود تومور برداشته شود، در ادامه درمان‌های رایج مانند شیمی درمانی به سادگی بین سلول‌های سالم و سرطانی تفاوتی قائل نمی‌شود و باعث ظهور برخی عوارض جانبی بسیار جدی می‌شوند.

پچ جدیدی که دانشگاه MIT توسعه داده برای رسیدگی به این مسائل طراحی شده است. این پچ می‌تواند هم پیش و هم پس از عمل جراحی به مکان تومور برود و یک حمله چند مرحله‌ای به سلول‌های سرطانی داشته باشد.

پچ هیدروژل شامل نانومیله‌های طلا است که حاوی داروی شیمی درمانی هستند. با افزایش حرارت نانومیله‌ها توسط اشعه مادون قرمز، از بین می‌روند و این موجب انتشار داروی شیمی درمانی می‌شود.

نانوکره‌های طلا نیز در پچ تعبیه شده‌اند. آنها به نحوی طراحی شده‌اند که در حضور اشعه مادون قرمز گرم نمی‌شوند و خنک باقی می‌مانند و RNA یا ژن درمانی را در آن محل انجام می‌دهند. این درمان یک نوع ژن خاص که مسئول تبدیل سلول‌های سالم به سلول‌های سرطانی است را غیرفعال می‌کند.

حُسن پچ این است که می توان آن را در مراحل گوناگون درمان استفاده کرد. می‌توان پیش از برداشتن تومور از پچ برای کوچک کردن اندازه تومور استفاده کرد و یا پس از برداشتن تومور برای کاهش احتمال زنده بودن سلول‌های خطرناک از پچ استفاده کرد.

پژوهشگران این پچ جدید را روی موش‌ها آزمایش کردند. زمانی که پچ پس از برداشتن تومور اعمال نمی‌شد، در ۴۰ درصد از موارد، سرطان بازمی‌گشت ولی هر زمان که پس از برداشتن تومور از این پچ استفاده می‌شد بیماری دوباره باز نمی‌گشت و هیچ تومور جدیدی شکل نمی‌گرفت. در آزمایش روی حیوانات پژوهشگران دریافتند که اگر پیش از عمل جراحی از پچ استفاده کنند بسیار مؤثرتر است.

این گروه امیدوار است در ادامه این پچ را روی حیوانات بزرگتر آزمایش و در طول درمان از تجهیزات کولونوسکوپی استفاده کند.

پژوهشگران یافته‌های خود را در مجله Nature Materials به چاپ رسانده‌اند.

منبع: newatlas

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *