نمونه‌های خون ذخیره شده در ابریشم می‌توانند دمای بالاتری را تحمل کنند

نمونه‌های خون ذخیره شده در ابریشم ذخیره‌سازی خون

در صورتی که نمونه‌های خون فوراً تجزیه و تحلیل نشود، بهتر است در دمای پایین‌ نگهداری شوند تا نشانگرهای زیستی موجود که پزشکان برای تشخیص به آنها وابسته‌اند حفظ شوند. ولی حالا پژوهشگران کشف کرده‌اند که می‌توانند با ذخیره‌سازی نمونه‌های خون میان پروتئین‌های ابریشم، آنها را در دمای بالاتری نگه‌داری کنند. این توسعه می‌تواند برای مراقبت‌های بهداشتی در مکان‌هایی که تجهیزات خنک کننده کمیاب است بسیار ارزشمند باشد.

پژوهشگران دانشگاه Tuft این روش جدید ذخیره‌سازی خون را با استخراج پروتئین ابریشم با نام fibroin از پیلۀ کرم ابریشم توسعه داده‌اند. این پروتئین برای ویژگی حفاظتی خود در ترکیب با سایر مواد مشهور است. این پروتئین خالص شده و به خون افزوده شد. سپس مخلوط در توسط جریان هوا خشک شده و در دمایی بین ۲۲ تا ۴۵ درجۀ سانتیگراد ذخیره شد.

سپس در فواصل زمانی گوناگون، این گروه توانست با حل کردن اجزای ابریشم در آب خون را بازیابی کند و مشخص شد نمونه‌های بدست آمده به اندازۀ کافی برای تجزیه و تحلیل خالص بودند. این گروه می‌گوید روش آنها نسبت به روشی که پیش‌تر برای ذخیره‌سازی خون در دمای اتاق ارائه شده بود حفاظت بیشتری را فراهم می‌کند. در روش پیشین چند قطره خون درون کاغذهای صافی ریخته شده و خشک می‌شد.

Jonathan A Kluge مولف اصلی مقالۀ این پژوهش می‌گوید: « ما متوجه شدیم نشانگرهای زیستی حتی بعد از ۸۴ روز ذخیره شدن در دمایی تا ۴۵ درجۀ سانتیگراد می‌توانند با موفقیت تجزیه و تحیلیل شوند. پوشاندن نمونه‌ها در ابریشم نسبت به روش سنتی که روی کاغذ خشک می‌شدند حفاظت بهتری را فراهم می‌کند مخصوصاً در دمای بالا که ممکن است هنگام انتقال در مسافت‌های طولانی یا فصل تابستان رخ دهد.»

این کشف بر پایۀ کارهای پیشین David Kaplan پژوهشگر مهندس پزشکی در دانشگاه Tuft انجام شده است. Kaplan پیشتر خواص تثبت کنندۀ ابریشم را برای آنتی‌بیوتیک‌ها، واکسن‌ها و آنزیم‌ها نشان داده بود.

نتایج این پژوهش در مجلۀ Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

منبع: gizmag

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *