التیام زخم‌های دیابتی با الکتریسیته

از چپ به راست، ردیف بالا کوچک شدن زخم قرنیه ی یک موش سالم را نشان می دهد، در صورتی که ردیف پایین تر فرآیند طولانی درمان یک موش دیابتی را نشان می دهد.

از چپ به راست، ردیف بالا کوچک شدن زخم قرنیه ی یک موش سالم را نشان می دهد، در صورتی که ردیف پایین تر فرآیند طولانی درمان یک موش دیابتی را نشان می دهد.

هنگامی که بدن آسیب می بیند، به عنوان بخشی از فرآیند درمان سیگنال های الکتریکی اطراف محل آسیب دیده به سلول ها برای مهاجرت به آن قسمت کمک می کنند. درحالی که این فرآیند در افراد سالم به خوبی انجام می شود، پژوهش جدیدی در دانشگاه دیویس کالیفرنیا (UC Davis)  نشان می دهد که زمانی که چنین آسیب دیدگی برای افراد دیابتی اتفاق می افتد،  میدان های الکتریکی اطراف آنها به شدت ضعیف است، که منجر به کند شدن فرآیند درمان برای افراد مبتلا به این بیماری می شود. پژوهشگران احساس کردند با انجام تغییراتی بر روی میدان الکتریکی اطراف محل‌های آسیب دیده،  ممکن است قادر به افزایش سرعت روند بهبود و کمک به بیماران دیابتی باشند.

برای رسیدن به این نتیجه، پژوهشگران UC Davis بر روی چشمان موش های دیابتی کار کردند. در تلاش برای کنترل انواع دیابت، این بیماری از طریق مهندسی ژنتیک، استفاده از داروها، یا از طریق رژیم غذایی با چربی بالا برای کنترل بیماری های مختلف به موشها انتقال داده شده است. در همه این موارد، قسمت کوچکی از قرنیه موشها از طریق یک خراش برداشته شد.

با استفاده از تجهیزات با حساسیت بالا در آزمایشگاه بیوالکتریکی دانشگاه، جریان های الکتریکی در لبه ی خراش اندازه گیری شد و نتایج به دست آمده نشان می دهد که جریان های الکتریکی در موش های دیابتی نسبت به موش های سالم با همین زخم مشابه بطور چشمگیری ضعیف تر است.این امر سبب می شود تا فرآیند بهبودی کندتر شود.  چنین یافته هایی می تواند به پزشکان برای توسعه فرآیند بهبود از طریق تحریک الکتریکی کمک کند تا بتواند کمکی برای الیتام سریع زخم ها و دیگر آسیب های بیماران دیابتی باشد.

مین ژائو، پروفسور چشم‌پزشکی و پوست دانشگاه دیویس کالیفرنیا، که گروه مسئول این پژوهش را رهبری می‌کند گفت:« ما فکرمی کنیم قادر به افزایش سرعت بهبود درمان با افزایش جریان های الکتریکی اطراف آسیب ها باشیم. ما دو روش را توسعه داده ایم. اول، با اضافه کردن عوامل داروئی برای افزایش انتقال یون ها که منجر به  تقویت سیگنال­های الکتریکی درونی می شود. و دوم، با اعمال خارجی جریان های الکتریکی با استفاده از لنزهای تماسی الکتریکی با الکترودهای متعدد »  شرح کار این گروه دهم ژانویه در مجله Scientific Reports منتشر شده است.

وی افزود: ما دو روش را توسعه داده ایم، «اول، با اضافه کردن عوامل داروئی برای افزایش انتقال یون‌ها که منجر به  تقویت سیگنال­های الکتریکی درونی می شود. و دوم، تقویت از طریق عملیات خارجی جریانهای الکتریکی با استفاده از لنزهای الکتریکی با الکترودهای متعدد.»

منبع: gizmag

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *