دستگاه AeroForm روش جدید ترمیم بافت پس از جراحی برداشتن سینه

با افزایش نرخ عمل جراحی ماستکتومی در سال‌های اخیر که برای برداشتن سینه در بیماران مبتلا به سرطان سینه انجام می‌شود، بسیاری از بیماران مایل به انجام عمل جراحی پلاستیک برای بازسازی سینه هستند. برای جراحی پلاستیک و قرار دادن ایمپلنت، لازم است تا بافت‌های اطراف سینه ترمیم شود. استفاده از دستگاه جدید AeroForm راحت‌تر و مناسب‌تر و کارآمدتر از روش سنتی است.

دستگاه AeroForm روش جدید ترمیم بافت پس از جراحی برداشتن سینه

یک دستگاه بدون سوزن برای بازسازی بافت‌ها

عمل جراحی ماستکتومی

هنگامی که در دسامبر ۲۰۱۵، تشخیص داده شد سیندی شنکر ۶۷ساله (Cindy Shanker) اهل لوس گاتوس (Los Gatos) کالیفرنیا مبتلا به سرطان سینه است، طبق نظر پزشک متخصص برای او عمل جراحی ماستکتومی جهت برداشتن سینه انجام گرفت. چند ماه بعد از عمل جراحی، پزشک جراح به او پسشنهاد داد به یک آزمایش بالینی بپیوندد. این آزمایش بالینی برای گسترش و بازسازی بافت‌های سینه انجام می‌گرفت.

با افزایش نرخ عمل جراحی ماستکتومی در سال‌های اخیر که برای برداشتن سینه در بیماران مبتلا به سرطان سینه انجام می‌شود، بسیاری از بیماران به فکر انجام عمل جراحی بازسازی و ترمیم سینه می‌افتند. برای عمل جراحی ترمیم و بازسازی، نیاز هست سرم سالین (سدیم کلرید) به بافت‌های اطراف سینه تزریق شود تا فضا برای قرار دادن ایمپلنت ایجاد شود. این روند دردناک است و نیاز هست که بیمار به صورت هفتگی طی دو ماه به پزشک مراجعه کند. اما استفاده از دستگاه جدید راحت‌تر و مناسب‌تر و کارآمدتر از روش سنتی است.

ترمیم بافت سینه پس از جراحی

سیندی شنکر بدون درنگ به آزمایش بالینی به سرپرستی دانشگاه کلمبیا پیوست و دستگاه دستی بدون سوزن به نام AeroForm را امتحان کرد. این دستگاه به جای سرم سالین از کربن دی اکسید استفاده می‌کرد تا به آرامی بافت‌های سینه را بازسازی کند. از نظر سیندی شنکر بهترین ویژگی این دستگاه، امکان استفاده از آن در خانه است بدون آن‌که نیاز به مراجعه به پزشک باشد.

دستگاه دستی بدون سوزن AeroForm از کربن دی‌اکسید برای گسترش تدریجی بافت‌ها پس از جراحی ماستکتومی استفاده می‌کند. سیندی می‌گوید: « دستگاه AeroForm به من اجازه می‌دهد که خودم بر بهبودی خود نظارت داشته باشم.»

جفری آشرمن (Jeffrey Ascherman) از دانشکده جراحی دانشگاه کلمبیا که پژوهشگر این آزمایش بالینی است درمورد این دستگاه می‌گوید: «دستگاه AeroForm تحولی بزرگ برای گسترش و ترمیم بافت طی ۴۰ سال گذشته است.»

پیشرفت روند ترمیم بافت با دستگاه AeroForm

پزشک جراح پس از جراحی ماستکتومی، بافت سیلیکونی موقت (tissue expander) زیر عضلات سینه قرار می‌دهد. در روش سنتی، سرم سالین به طور تدریجی با استفاده از یک لوله کوچک داخل بافت سیلیکونی تزریق می‌شود تا بافت طبیعی ترمیم شود و فضا برای قرار دادن ایمپلنت فراهم شود.

در مقابل، دستگاه AeroForm از کربن دی‌اکسید برای تزریق به بافت سیلیکونی استفاده می‌کند که به صورت فشرده در دستگاه قرار داده شده است. یک لوله داخلی مقدار گاز تزریقی را تنظیم می‌کند. با کمک کنترل‌کننده مقدار دوز گاز تزریقی، بیمار و پزشک بر مقدار گاز کربن دی‌اکسید کنترل دارند تا در طول ۳ مرتبه در روز تزریق شود و بافت طبیعی سینه بهبود یابد.

جیمز اپل (James Appel) جراح پلاستیک مرکز پزشکی Presbyterian در کارولینای شمالی، در مرحله دوم آزمایش بالینی مشارکت داشت. او بیان می‌کند: «این فرآیند با سرعت کمتری نسبت به روش سنتی استفاده از سرم سالین انجام می‌گیرد.با این روش احساس درد و ناراحتی کاهش می‌یابد. بیماران من از این دستگاه بسیار راضی هستند.»

در مرحله دوم آزمایش بالینی، ۱۵۰ نفر شرکت کردند. گسترش و ترمیم بافت طبیعی برای زنانی که از این دستگاه استفاده کردند طی ۲۱ روز صورت گرفت. درصورتی که با روش سنتی، این روند ۴۶ روز طول می‌کشید. این دستگاه مانند روش سنتی تزریق سرم سالین قابل اعتماد است. ۹۸ درصد از شرکت‌کنندگان این آزمایش استفاده از دستگاه را بسیار ساده می‌دانستند. افرادی که از این دستگاه استفاده کردند یک ماه زودتر از گروهی که از روش سنتی استفاده کرده بودند اقدام به قرار دادن ایمپلنت سینه کردند. نتایج این آزمایش بالینی در شماره دسامبر مجله جراحی پلاستیک و ترمیم (Plastic and Reconstructive Surgery) منتشر شده است.

دریافت مجوز سازمان غذا و داروی آمریکا

شرکت AirXpanders سازنده دستگاه AeroForm مجوز سازمان غذا و دارو (FDA) آمریکا را در همین ماه (دسامبر ۲۰۱۶) دریافت کرد. این دستگاه هم‌اکنون در استرالیا در حال استفاده است و در سال ۲۰۱۳ مجوز دریافت کرده است.

جفری آشرمن اشاره می‌کند: «جراحان همواره تلاش می‌کردند روش‌های ترمیم بافت را بهبود دهند. اما هیچ‌کدام از روش‌ها مانند روش سنتی تزریق سرم سالین موفق نبود. دستگاه AeroForm هنوز بر زنان سیگاری و یا زنانی که استرویید مصرف می‌کنند و یا مستعد ابتلا به عفونت هستند آزمایش نشده است.»


در زمینه فناوری‌های جدید پزشکی بیشتر بخوانید:
>>آیندۀ بهداشت و سلامت: از حسگرهای قابل کاشت در بدن تا اسکلتهای بیرونی پوشیدنی
>>چاقوی جراحی هوشمند با توانایی تشخیص بافت سالم از بافت توموری
>>نخستین ربات جراح خودکار دنیا با عملکردی بهتر از انسان
>>با نسل جدید ابزار جراحی لاپاروسکوپی دیگر زخمی روی بدن باقی نمی‌ماند!


منبع : Technologyreview

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *