MIT با استفاده از چاپ سه بعدی مواد پلاستیکی موتور راکت ساخته است!

MIT به‌تازگی پرتاب آزمایشی یک راکت را با موفقیت به انجام رسانده است که بنابر ادعای آن نخستین راکتی است که بدنه‌ی موتور آن به طور کامل با استفاده از چاپ سه‌بعدی مواد پلاستیکی ساخته شده است. با مجله‌ی فناوری‌های توان‌افزا و پوشیدنی همراه باشید.

استفاده از چاپ سه بعدی برای ساخت تایرهای پربازده و زیست تخریب پذیر

اگر شما بخواهید قطعات یک موشک را با استفاده از چاپ سه‌بعدی تولید کنید، حتما فلز را به عنوان ماده‌ی سازنده انتخاب می‌کنید تا توانایی تحمل فشار را داشته باشد. درست است؟ اما رویدادهای اخیر نشان می‌دهد که الزاما این گونه نیست. MIT به‌تازگی پرتاب آزمایشی راکتی متفاوت را با موفقیت پشت سر گذاشته است. بنابر ادعای MIT این نخستین راکتی است که بدنه‌ی موتور آن به طور کامل با استفاده از چاپ سه‌بعدی مواد پلاستیکی ساخته شده است.

درست است؛ ماده‌ای که به آسانی ذوب می‌شود به فاصله‌ی یک تار مو از یک ماده‌ی پیشران فوق داغ قرار گرفته است. به نظر می‌رسد تحت این شرایط وقوع یک فاجعه قابل پیش‌بینی باشد. ولی ظاهرا این راکت به خوبی کار کرده است. این موتور یک رانش واقعی را ایجاد کرده و پس از رانش اولیه تنها آسیب کوچکی به دهانه‌ی آن وارد شده است. آزمایش دوم این موتور خیلی خوب پیش نرفته است اما MIT قصد ندارد این موتور را بیش از یک بار به کاربیندازد.

فرآیند چاپ سه‌بعدی فلزات گران قیمت است. قیمت چاپگرهایی که برای این فرآیند استفاده می‌شوند صدها هزار دلار است. MIT از یک چاپگر سه‌بعدی Markforged Mark Two استفاده کرده است که قیمت آن تنها ۱۳۴۹۹ دلار است. استفاده از چنین چاپگری به گروه‌های کوچک که بودجه‌ی متوسطی دارند، این شانس را می‌دهد که بتوانند راکت‌ بسازند. با این که هنوز نظری در این مورد اظهار نشده است اما می‌توان پیش بینی کرد که آژانس‌های فضایی بزرگ‌تر برای کاهش هزینه‌ها از این فناوری استفاده خواهند کرد، خصوصا برای راکت‌هایی که احتمال استفاده از آن‌ها فقط یک بار است.

هنوز برای به نتیجه رسیدن این پروژه کارهای زیادی باید انجام شود. دانشمندان در حال انجام پژوهش‌های گسترده‌تری برای ساخت موتورهای مقاوم‌تر هستند. هدف نهایی آن‌ها ساخت راکت‌هایی با بدنه‌ی پلاستیکی است که برای پرواز به اندازه‌ی کافی قدرتمند باشند. بنابراین ممکن است روزی راکت‌های سبک‌تر و ارزان‌تری ببینیم که مقدار کمی فلز در ساخت‌شان استفاده شده است.


در زمینه‌ی فناوری چاپ سه‌بعدی بخوانید:

>>به کارگیری فناوری چاپ سه بعدی در تولید قطعات جت های مسافربری
>>ایده جالب ساخت آسمان خراشها با استفاده از چاپ سه بعدی


منبع: engadget

استفاده و باز نشر این نوشتار تنها با ذکر لینک منبع و نام «مجله‌ی فناوری‌های توان افزا و پوشیدنی» مجاز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *